Trädgårdsdesign

TRÄDGÅRDSDESIGN

Privata trädgårdar

Trädgårdsdesignpaket


Vi erbjuder trädgårdsdesign utefter era önskemål och det finns ett par olika designpaket att utgå ifrån, men det går också att skapa paket anpassat efter era specifika önskemål och behov. Vad ni än väljer så leder det till att era önskemål och drömmar om trädgården kommer ett eller flera steg närmre målet.

 

Alla trädgårdar är unika, precis som de människor som har förmånen att ha tillgång till en egen trädgård. Vi hjälper er att få struktur och karaktär till er trädgård så att ni kan njuta av den en lång tid framöver.

 

Lindhagens Trädgårdsarkitektur är baserat på Österlen men tar även uppdrag i Malmö-Lund regionen (om du vill ha hjälp utanför vårt område så är du ändå välkommen att höra av dig, kanske är det möjligt).


Besök i er trädgård - "offertmöte"


Detta besöket omfattar ett möte i er trädgård där ni har möjlighet att framföra era önskemål, visioner och drömmar om er trädgård. Vi vill veta så mycket som möjligt om hur ni uppfattar er trädgård och vad ni önskar med den. Ni visar runt och beskriver era befintliga växter, vad de bidrar med eller om ni har andra tankar om växter. Besöket är alltså till för er att beskriva vad ni vill med er trädgård.


Efter besöket tar vi fram en offert på lämpligt designpaket med eventuella tillägg utifrån era önskemål och behov.


För att boka in ett offertmöte, kontakta oss via E-post eller telefon (se kontaktuppgifter längst ner på sidan eller under "kontakt")

Designpaket grund "Övergripande design"

Pris: från 18.600:- inkl. moms *

 

Det här paketet är till för er som vill ha en grundstruktur i er trädgård. Det kan till exempel vara att ni har ett helt nybyggt hus och behöver hjälp att börja någonstans för att få en trädgård. Det kan också vara så att ni har en befintlig trädgård som behöver struktureras upp för att få in rumslighet och volym. En bra start för er som behöver hjälp med form och struktur av projektet som ni sedan själv vill fortsätta att driva.

 

Detta ingår:

 

 • En övergripande analys av trädgården där vi analyserar sol, skugga och vindförhållanden. Analysen görs vid ett besök i trädgården då även uppmätning görs om tomtritning saknas. 

 • Utifrån era önskemål/behov och våra idéer gör vi en skalenlig illustrationsplan och teknisk ritning med tillhörande förklaring i text. Här beskrivs var det skulle vara lämpligt med växtlighet samt vad det har för påverkan på volym och rumslighet på platsen. Några exempel på träd, buskar och häck som skulle passa trädgårdens förhållanden namnges.

 • En presentation av materialet på plats i er trädgård där vi förklarar volymer, former och rumslighet som passar för just er trädgård och era behov.

Tillägg designpaket grund

 

Designpaket grund kan kompletteras med diverse tillägg, se nedan. 

Ingår i designpaket grund

Tillägg

Besök på plats där nulägesplan, analys, uppmätning och foto tas för att kunna göra en så bra plan för platsen som möjligt. Vid samtycke av er kan även en drönarbild tas över platsen för att hjälpa till att få en övergripande bild (drönarbilden får ni i så fall vid avslutad affär).

X

Utformning av förslag på ny trädgård med designförslag av trädgården utifrån kundens önskemål och platsens/fastighetens förutsättningar.

X

Skalenlig planskiss/illustrationsplan på förslaget tas fram.

X

Skalenlig teknisk ritning som kan lämnas till anläggare

X


Förslag på marksten som passar husets arkitektur.

X

Förslag på eventuella byggnationer, ex. spaljé, växthus, trädäck som förstärker och gör rumsligheten i trädgården. Förslagen får ni på bilder (ej konstruktionsritningar) som ni kan ge vidare till snickare.

X


En förklarande text på förslaget.

X


Bildcollage som visar bilder på växter, byggnationer marksten mm. Allt för att få inspiration till er kommande trädgård.

X


En presentation samt överlämning av materialet på plats i er trädgård.

X


Belysningsförslag för hus/trädgård inkl. bildcollage.
Tilläggskostnad: 2.495:-

X

Belysningsplan (inkl. belysningsförslag ovan) där belysning ritas in på en teknisk ritning som kan lämnas till anläggare och elektriker.
Tilläggskostnad: 4.995:-


X

Planteringsplan där ni får en plan tillsammans med en växtlista som ni använder vid inhandling och plantering. Med hjälp av planen och listan kan ni utläsa exakt var växten ska placeras samt hur många av varje växt som behövs.
Tilläggskostnad: 5.995:- för upp till 10 m2 (därefter 300:-/m2).Större ytor offereras. Se exempel här.


X

3D illustrationer av er trädgård gjord i Sketchup.
Tilläggskostnad: 5.995:-.Se exempel här.


X

Tilläggsarbete utöver offererad tjänst, exempelvis medverkan vid möte med trädgårdsanläggare, inköp och leverans av växter, projektledning/koordinering.
Tilläggskostnad: 995:-/h (körersättning tillkommer)


X

Designpaket "Specialanpassad"

Pris: enligt offert

 

Det här paketet är för er som vill ha en komplett lösning för att anlägga er trädgård eller när ni ska anlita en anläggningsfirma. Paketet anpassas helt efter era behov. Vi kan utöver fullständiga ritningar och illustrationer göra en planteringsplan med tillhörande växtlista i programmet AutoCAD. Här skräddarsys var varje växt har sin plats och växtlistan innehåller kvalité (storlek på kruka/planta vid inköp) samt det svenska och latinska namnet. Listan kan lämnas till plantskolan vid inköp och är lätt för plantskolan att följa.

 

Övrigt som också går att inkludera vid behov är detaljritningar gjorda i programmet AutoCAD av t.ex plank eller pergola, material/utrustningsförslag och skötselplan mm. Allt efter dina önskemål och behov.

 

Vi kan erbjuda ett återbesök både efter ett och två år. Detta för att diskutera vad som fungerar och vad som eventuellt behöver bytas ut. Eftersom vi arbetar med ett levande material så kan mycket hända på vägen. Vi lever i klimatförändringarnas tid och det kan vara svårt att förutspå vad som kommer att hända i framtiden. Nya växter tas fram för att klara de olika kraven som ställs på dem och under dessa besök tipsar vi om nyheter som skulle kunna passa just er plantering.

Planteringsplan

Pris: 5.995:- upp till 10 m2, därefter tillkommer 300:-/m2 (större ytor offereras)


Det här paketet är för er som själv vill göra om eller skapa nya enstaka planteringar i din trädgård, exempelvis ni har en befintlig rabatt som ni vill göra om. Ni får då en detaljerad beskrivning av vilka växter som passar, hur många som ska planteras samt var de exakt ska placeras.


Följande ingår i tjänsten:


 • Ett hembesök med övergripande analys av planteringen där jag skriver ner sol-/skugga, vindförhållanden och gör jordprov. Analysen görs vid ett hembesök i trädgården då även uppmätning görs.

 • Ni får bilder på på alla växter som planeras in.

 • Ni får en planteringsplan där det står exakt var växterna ska placeras (gjord i programmet AutoCAD).

 • Ni får en detaljerad växtlista med antal växter, namn på växterna både på latin och det svenska namnet. Där finns även vilken kvalité (storlek på kruka/planta vid inköp). Listan kan lämnas till plantskolan vid inköp och är lätt för plantskolan att följa när de beställer eller plockar ihop dina växter.


   Hur bokar jag?


   Du kan boka tid genom att kontakta oss via E-post eller telefon (se kontaktuppgifter längst ner på sidan eller under "Kontakt")

  * Vid extra stor eller komplex trädgård/plantering kan extra kostnader tillkomma pga att extra tid måste läggas på uppmätning m.m.